Biorytmer


Födelsedatum i vänstra rutan, klicka sedan på Skicka !

Kommande datum att se upp med..!

Dagar då alla tre kurvor är på max, min eller korsar nollan.
DatumÅlderVärde

Den här sidan är svår att köra på mobilen.

Vad är biorytmer ?

Är biorytmer lika pålitligt, eller opålitligt, som astrologi och horoskop? Eller fungerar det faktiskt? Själv är jag skeptisk, men det finns människor som hävdar att det är seriöst. Det påstås finnas, eller åtminstone ha funnits, flygbolag som inte låter piloterna flyga de dagar kurvorna i deras biorytmer är kritiska.

Så fungerar biorytmer

Det finns tre kurvor; den fysiska, den emotionella och den intellektuella. Kurvorna pendlar mellan -1 och +1 med olika intervall (23, 28 respektive 33 dagar för de ovan nämnda kurvorna). När en person föds står alla tre kurvor på noll. Då en kurva är nära +1 är det ”bra”, t.ex. en idrottsman eller -kvinna som har +1 på den fysiska kurvan kan förväntas göra bättre prestationer den dagen än annars. Då kurvan är nära -1 är det inte speciellt bra, men inte så katastrofalt heller. Några världsrekord sätter man förstås inte …

Den kritiska tidpunkten är den dagen en kurva korsar nollinjen, särskilt på väg uppifrån och ner. Om två kurvor korsar nollan samma dag kan man lika gärna stanna hemma (om man tror på biorytmer) för de två kurvornas nollgenomgångar förstärker varandra. Risken för t.ex. skador, dåliga beslut och gnissel i relationer med omgivningen är mycket stor, beroende på vilka kurvor det är som passerar nollan den dagen.

Kolla din egen biorytm

Du kan ange datum från 1754 och framåt så det går att kika på Napoleons formsvackor eller se om Ingo låg på topp när han vann sin VM-titel. Vill du se kurvorna för ett särskilt datum skriver du in det i den andra rutan, lämna den annars blank så använder vi dagens datum. Alla datum måste skrivas i formatet åååå-mm-dd dvs alla åtta siffror och inklusive bindestrecken.

Du får ett diagram med kurvor två veckor bakåt och två veckor framåt i tiden. Dagens datum (eller det datum du särskilt valde) är i mitten av diagrammet. Knappen ▶ 1v hoppar en vecka framåt i tiden.

Ja, och du tar det hela med en nypa salt eller två, hoppas jag …