Rätt lottorad

Spel är en frivillig extraskatt för dem som inte begriper statistik

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

Hur ökar man chansen att få rätt lottorad?

Det går inte, tyvärr. Det finns ungefär 6,7 miljoner möjliga rader. Lämnar du in en rad per vecka så har du en statistisk fullpoängare per 129 000 år. Eller så vinner du på första försöket.

Däremot får du mer pengar om du är ensam om din rad eftersom du inte behöver dela potten med andra spelare. Om du hittar på kul mönster eller roliga sifferserier så är det risk att nån annan har skojat till det på samma sätt. Använd därför lottogeneratorn på den här sidan för att slumpa fram lottorader.

Spikar & uteslutna

Det finns de som tittar på statistik över vilka nummer som dragits flest eller minst antal gånger. Om ett nummer är vanligare än andra kan det av vissa ses som ett vinnarnummer och får därför ett kryss på kupongen. Andra människor vill istället undvika det numret eftersom det redan vunnit så ofta. Sanningen är förstås att båda metoderna är lika (in)effektiva. Chansen att en viss lottokula ska dras är helt oberoende av vilken siffra man målat på den.

Hör du till dem som ändå inte tror på slumpen så kan du sätta några siffror som ”säkra” innan du slumpar: Klicka på en siffra så tänds ett fett blått kryss i den rutan. Du kan sätta upp till fem stycken säkra.

Om du istället inte vill ha med en viss nuffra på din kupong klickar du på den en gång till – den blir då nerdimmad och utesluts från din rad. Du kan utesluta massvis med siffror, om du är på det humöret.

Både de säkra och de uteslutna rutorna behålls även om du slumpar flera rader. För att återställa en ruta klicka en eller ett par gånger tills den visas som normal igen. Knappen Nollställ tömmer hela kupongen.

Vinner du inget så frånsäger jag mig allt ansvar. Men om du vinner vill jag ha en procent av vinstsumman. Och nej, ”RL” i RL.SE betyder tyvärr inte ”Rätt Lottorad” :-)